reteta beton b400

Rețeta pentru betonul B400 (C25/C30) este o specificație a compoziției betonului utilizat în construcții. Această specificație face referire la două caracteristici importante ale betonului: rezistența la compresiune și rezistența la tracțiune.

În termeni simpli, notarea B400 (C25/C30) indică două valori de rezistență specificate pentru beton. Prima valoare, C25, se referă la rezistența minimă la compresiune a betonului, exprimată în megapascal (MPa). A doua valoare, C30, se referă la rezistența minimă la compresiune a betonului după 28 de zile de la turnare.

Rezistența la compresiune se referă la capacitatea betonului de a rezista la forțe de compresiune, cum ar fi greutatea proprie a structurii sau sarcinile suplimentare. Valoarea minimă specificată, C25, înseamnă că betonul trebuie să aibă o rezistență la compresiune de cel puțin 25 MPa.

Rezistența la tracțiune, notată cu B400, se referă la capacitatea betonului de a rezista la forțe de tracțiune, cum ar fi cele care apar în timpul încovoierea sau tracțiunea. Această notare indică o clasă de rezistență mai mare pentru beton, în comparație cu o notare B300, de exemplu.

Care este prețul pe metru cub pentru betonul B400?

Prețul pe metru cub pentru betonul B400 începe de la 500 până la 650 lei. Acesta este un preț de referință, care poate varia în funcție de mai mulți factori precum locația geografică, disponibilitatea materiilor prime, cererea și oferta pe piață, costurile de transport și politica de preț a furnizorilor de beton.

Este important de menționat că prețurile pot fi influențate și de cerințele specifice ale proiectului, cum ar fi volumul total de beton necesar, condițiile de livrare sau eventualele aditivi sau specificații suplimentare.

Pentru a obține un preț exact și actualizat pentru betonul B400, este recomandat să contactați furnizorii locali de beton din zona dumneavoastră. Aceștia vor putea furniza informații precise privind prețurile curente și vă pot oferi o cotăție personalizată, ținând cont de cerințele specifice ale proiectului dumneavoastră.

beton b400

Ce intră în compoziția rețetei de beton B400?

Betonul de înaltă calitate B400 este utilizat în principal în construcții civile, industriale și alte lucrări speciale. Acest tip de beton este special conceput pentru a fi utilizat în fundații de tip pilot sau baretă, grinzi de coronament, radiere înalte și fundații care trebuie să reziste la presiuni mari.

Betonul B400 este preferat în aceste aplicații datorită rezistenței sale superioare. Rezistența ridicată la compresiune și la tracțiune îl fac potrivit pentru a susține greutăți mari și a rezista la presiuni considerabile. Astfel, acest tip de beton este ideal pentru a susține structuri de construcții complexe și solicitări intense.

Compoziție:

 • ciment – 352 kg/m3 (83 lopeți de ciment/m3)
 • nisip 0-4 mm – 552 kg/m3 (140 lopeți de nisip/m3)
 • nisip 4-8 mm – 237 kg/m3 (53 lopeți/m3)
 • nisip 8-16 mm – 381 kg/m3 (88 lopeți/m3)
 • nisip 16-31,5 mm – 500 kg/m3 (83 lopeți/m3)
 • apă – 201 litri/m3

Care sunt utilizările acestei rețete de beton?

Rețeaua de beton B400 oferă o rezistență superioară și este utilizată într-o varietate de aplicații în construcții. Iată câteva exemple argumentate de utilizare a acestei rețete de beton B400:

 1. Fundații de tip pilot sau baretă: Betonul este adesea folosit în construcția fundațiilor de tip pilot sau baretă. Aceste fundații sunt esențiale în clădirile înalte sau în structurile cu greutăți mari. Betonul B400 oferă rezistență și stabilitate, permițând fundațiilor să susțină sarcini grele și să reziste la presiuni ridicate.
 2. Grinzi de coronament: Grinzile de coronament sunt utilizate pentru a lega pereții unui sistem structural și pentru a distribui sarcinile uniform. Betonul este preferat în această aplicație datorită rezistenței sale ridicate la compresiune și la tracțiune. Acesta asigură o rezistență adecvată pentru a susține greutățile și forțele implicate în zona de coronament.
 3. Radiere înalte și rezistente la presiuni mari: Pentru construcția radierei înalte sau a unei structuri care trebuie să reziste la presiuni mari, betonul este o alegere potrivită. Acesta oferă rezistență superioară, ceea ce permite radierei să susțină încărcături grele și presiuni ridicate. De exemplu, în construcția unui rezervor de apă sau a unei structuri subterane, betonul asigură o bază solidă și durabilă.
 4. Lucrări de consolidare a fundațiilor existente: Atunci când se realizează lucrări de consolidare a fundațiilor existente, utilizarea betonului B400 poate fi benefică. Datorită rezistenței sale ridicate, acest tip de beton este potrivit pentru întărirea fundațiilor slabe sau deteriorate, oferind o rezistență suplimentară și creând o bază mai stabilă.
 5. Structuri expuse la medii agresive: Betonul poate fi utilizat și în construcția structurilor expuse la medii agresive, cum ar fi instalațiile industriale sau platformele offshore. Acesta oferă o rezistență superioară la coroziune și la acțiunea substanțelor chimice, asigurând durabilitatea și integritatea structurii în astfel de medii solicitante.
turnare beton b400

De ce este recomandat ca betonul să fie comandat de la o stație de betoane?

Comandarea betonului B400 de la o stație de betoane este recomandată din mai multe motive. Iată câteva exemple argumentate care evidențiază avantajele acestei practici:

 1. Calitate controlată: Stațiile de betoane dispun de echipamente specializate și personal instruit pentru a produce beton conform standardelor și specificațiilor corespunzătoare. Astfel, comandând betonul B400 de la o stație de betoane, aveți certitudinea că veți primi un produs de înaltă calitate și conform cu cerințele proiectului dumneavoastră. Stațiile de betoane au proceduri riguroase de control al calității, astfel încât să se asigure că betonul livrat are caracteristicile și rezistența dorite.
 2. Consistență și omogenitate: Stațiile de betoane utilizează echipamente de amestecare și dozare precisă, asigurând o consistență uniformă a betonului. Aceasta este o caracteristică esențială pentru obținerea unui amestec omogen și pentru asigurarea performanței și durabilității betonului B400 în cadrul proiectului. Prin comandarea de la o stație de betoane, veți obține un amestec consistent și omogen în fiecare livrare.
 3. Expertiză tehnică: Stațiile de betoane dispun de specialiști cu experiență în domeniul construcțiilor și betonului. Aceștia vă pot oferi consultanță tehnică și sfaturi în ceea ce privește dozajul, amestecul și specificațiile betonului B400 în funcție de nevoile proiectului dumneavoastră. Această expertiză asigură o abordare profesională și vă ajută să obțineți rezultate optime în construcția dumneavoastră.
 4. Livrare și logistică eficiente: Stațiile de betoane au echipamente specializate și logistică bine pusă la punct pentru a asigura livrarea eficientă a betonului la șantier. Astfel, puteți beneficia de livrări rapide și coordonate, evitând întârzierile sau problemele logistice asociate cu amestecarea și transportul propriu al betonului. Acest lucru vă permite să economisiți timp și efort în procesul de construcție.
 5. Conformitate cu standardele și reglementările: Stațiile de betoane operează în conformitate cu standardele și reglementările specifice industriei. Prin comandarea betonului B400 de la o stație de betoane, vă asigurați că produsul respectă cerințele și specificațiile stabilite de autorități și de organizațiile de reglementare. Acest aspect este important pentru conformitatea cu normele de siguranță și calitate în construcții.