beton sclivisit

Betonul sclivisit este un tip de beton decorativ, cunoscut și sub denumirea de pavaj din beton sclivisit, reprezintă o soluție inovatoare pentru pardoselile industriale, fiind un material durabil și rezistent. Acest tip de beton este obținut prin combinarea agregatelor de beton cu o cantitate mică de apă și aditivi speciali, care îi conferă proprietăți unice.

Care sunt avantajele pavajului din beton sclivisit?

 • Rezistență și durabilitate: Datorită procesului de mixare și de sclivisire, betonul sclivisit devine extrem de rezistent la uzură și lovituri, fiind potrivit pentru suprafețe care suportă trafic intens sau greutăți mari.
 • Estetică îmbunătățită: Pardoseala din beton lucios prezintă o suprafață netedă, uniformă și lucioasă, care poate fi și personalizată prin adăugarea de culori și texturi. Acest aspect estetic îi conferă un farmec aparte și permite integrarea în diverse tipuri de proiecte arhitectonice.
 • Rezistență la substanțe chimice: Acest tip de beton este rezistent la substanțele chimice agresive, precum uleiuri, grăsimi sau acizi, fiind ideal pentru utilizarea în medii industriale sau comerciale unde există riscul contactului cu astfel de substanțe.
 • Ușor de întreținut: Suprafața lucioasă a betonului este ușor de curățat și întreținut. De obicei, este suficientă o simplă spălare cu apă și detergent pentru a menține aspectul și proprietățile inițiale ale pavajului.
 • Rezistență la intemperii: Pardoseala aceasta din beton netezit are o rezistență satisfăcătoare la schimbările de temperatură sau de umiditate, fiind un material potrivit pentru utilizarea în exterior sau în zone expuse la condiții climatice agresive.
 • Timp scurt de execuție: Utilizarea acestui tip de beton lucios permite o eficiență crescută în execuția lucrărilor, datorită procesului de turnare mecanizată și a utilizării echipamentului specializat. Astfel, se poate reduce timpul necesar pentru finalizarea proiectului.
 • Economie de energie: Pavajul din acest tip de beton are proprietăți de termoreglare și poate contribui la reducerea consumului de energie pentru încălzire sau răcire a spațiilor interioare

Care este prețul pe metru pătrat?

Pretul unui astfel de beton poate varia în funcție de mai mulți factori. În general, prețul începe de la 90 RON pe metru pătrat, însă acesta poate fi influențat de grosimea sapa de beton, de dimensiunea și complexitatea proiectului, precum și de cerințele specifice ale clientului. Este recomandată solicitarea unei oferte personalizate de la un specialist în domeniu, pentru a obține o estimare corectă a costurilor.

pardoseala beton sclivisit

Care sunt etapele de execuție?

Procesul de execuție a pavajului din beton sclivisit este complex și necesită respectarea unor etape clare pentru obținerea rezultatului final dorit. Iată care sunt aceste etape într-o descriere detaliată:

 • Stabilirea exactă a suprafeței: Primul pas în execuția acestui beton constă în determinarea precisă a suprafeței pe care se va realiza turnarea mecanizată a betonului. Este esențială o analiză atentă pentru a asigura o acoperire uniformă a pardoselii cu stratul de beton.
 • Montarea cofrajului: După stabilirea suprafeței, următoarea etapă implică montarea cofrajului, care va delimita zona în care se va turna betonul. Cofrajul trebuie să fie solid și să asigure etanșeitatea perfectă a imbinărilor pentru a evita scurgerile sau deformările betonului.
 • Preparare la stația de betoane: După montarea cofrajului, se pregătește la stația de betoane reteta specifică de beton necesară pentru pavajul din beton sclivisit. Se asigură cantitățile corecte de apă, ciment și agregate și se mixează până la obținerea unui amestec omogen și ușor de manevrat.
 • Secvențele de lucru în cascadă: O dată ce betonul este pregătit, se trece la etapa de turnare și nivelare a suprafeței. Aceasta implică un proces în cascada, care constă în livrarea betonului la fața locului, apoi acoperirea continuă a suprafeței cu stratul de beton și aducerea la nivelul dorit cu ajutorul unei aparaturi laser speciale.
 • Sclivisirea betonului: După nivelarea suprafeței, urmează etapa de sclivisire a betonului. Pentru a obține un aspect lucios și neted, se utilizează mașini speciale denumite elicoptere. Acestea sunt echipate cu lamele rotative și acționate mecanic pentru a mătura și lustrui suprafața betonului. Procesul de sclivisire ajută la compactarea betonului, eliminarea imperfecțiunilor și obținerea unui aspect final atrăgător și uniform.
 • Efectuarea rosturilor de dilatație: Ultima etapă importantă este efectuarea rosturilor de dilatație. Betonul este tăiat și sectionat în anumite intervale regulate pentru a preveni apariția fisurilor cauzate de contracția termică și expansiunea datorată variațiilor de temperatură. Aceste rosturi permit dilatarea și contracția naturală a betonului fără a compromite integritatea sau aspectul suprafeței. Pentru aceasta, se utilizează echipamente speciale de tăiere și se creează rosturi în funcție de designul și specificațiile proiectului.
sclivisire beton

Unde poate fi folosit acest tip de pavaj?

Pardoseala din beton sclivisit poate fi utilizat într-o varietate de aplicații, printre care se numără:

 • Hale de producție: Datorită rezistenței sale la trafic intens și greutăți mari, betonul sclivisit este ideal pentru pardoseli în halele de producție, unde sunt necesare suprafețe durabile și ușor de întreținut.
 • Garaje subterane: Acest pavaj este o alegere potrivită pentru pardoselile din garajele subterane, fiind rezistent la uzură și la substanțele chimice întâlnite în aceste spații.
 • Pardoseli de fabrici: Datorită proprietăților sale rezistente și durabile, pavajul din beton sclivisit este folosit în fabrici și industrie, unde suprafețele trebuiesc să reziste la trafic intens, mașini și utilaje grele.
 • Spații publice: Datorită aspectului estetic și rezistenței sale, betonul poate fi utilizat în amenajarea parcurilor, terenurilor de joacă sau a zonelor pietonale.

De ce să alegi pavajul din beton lucios pentru proiectul tău?

 • Durabilitate: Betonul oferă o rezistență și o durabilitate superioară față de alte materiale de pardoseli, asigurând o investiție pe termen lung.
 • Estetică: Suprafața lucioasă și personalizabilă a betonului sclivisit oferă proiectului tău un aspect elegant și modern.
 • Eficiență în execuție: Procesul de turnare mecanizată a betonului sclivisit permite o execuție rapidă și precisă a pavajului, economisind timp și resurse.

În concluzie, betonul sclivisit reprezintă o soluție inovatoare și avantajoasă pentru pardoselile industriale și comerciale. Proprietățile sale unice, precum rezistența, durabilitatea și aspectul estetic, îl recomandă pentru o gamă variată de proiecte. Alegerea acestui pavaj poate asigura o investiție pe termen lung și un aspect impresionant al spațiilor amenajate.