beton elicopterizat

Betonul elicopterizat reprezintă un material de construcție utilizat în diverse aplicații pentru a obține suprafețe durabile și rezistente la trafic intens. Făcând parte din categoria betonului decorativ, acesta este un tip special de beton care este finisat și nivelat cu ajutorul unor utilaje numite „elicoptere” înainte ca betonul să se întărească complet. Prin această tehnică, se obține o suprafață netedă, uniformă și cu o rezistență sporită.

Care este prețul pe metru pătrat pentru beton elicopterizat?

Prețul manoperei pentru betonul elicopterizat pe metru pătrat în cadrul suprafețelor industriale de peste 1000 de metri pătrați se situează, în general, între 15-25 RON. Este important de menționat că acesta este un interval aproximativ și prețurile exacte pot varia în funcție de specificațiile proiectului și condițiile locale.

Pentru suprafetele mici, rezidențiale, precum garaje, terase sau alei, prețul pentru betonul elicopterizat este calculat în mod diferit. Deoarece aceste proiecte implică dimensiuni mai reduse și necesită o abordare personalizată, este necesară o evaluare specifică pentru a determina costurile exacte.

În calitate de specialiști în executarea de pardoseli industriale, suntem dedicați în a oferi soluții personalizate și estimări precise pentru fiecare proiect.

Pentru a primi o cotă de preț nouă și adaptată nevoilor dumneavoastră, vă încurajăm să ne contactați direct pentru a discuta detaliile proiectului și pentru a beneficia de consultanță specializată. Echipa noastră de experți vă stă la dispoziție pentru a vă oferi informațiile necesare și a vă ajuta să realizați o alegere optimă pentru pardoselile dumneavoastră rezidențiale.

Care sunt caracteristicile betonului elicopterizat?

 1. Rezistență ridicată: Acest tip de beton are o rezistență sporită, permițându-i să facă față eforturilor și presiunilor ridicate. Aceasta îl face potrivit pentru utilizarea în medii industriale, comerciale sau rezidențiale unde există trafic intens sau încărcături grele.
 2. Durabilitate: Betonul în cauză este caracterizat prin durabilitatea sa, ceea ce înseamnă că poate rezista în timp la factori de uzură și degradare, cum ar fi frecarea, abraziunea sau acțiunea substanțelor corozive. Această caracteristică îl face o alegere bună pentru suprafețe care sunt supuse utilizării frecvente sau în medii cu condiții dificile.
 3. Impermeabilitate: Un alt avantaj al acestui tip de beton este impermeabilitatea sa. Asta înseamnă că are capacitatea de a respinge pătrunderea apei sau a altor lichide în structura sa, ceea ce îl face potrivit pentru aplicații în care este necesară o rezistență crescută la umiditate sau substanțe chimice.
 4. Ușurință în întreținere: Datorită caracteristicilor sale, acest tip de beton este relativ ușor de întreținut. În general, necesită puține resurse și efort pentru a menține suprafața curată și în stare bună de funcționare.
 5. Versatilitate: Deși este utilizat în principal pentru pardoseli sau alte aplicații similare, acest tip de beton poate fi adaptat și utilizat într-o varietate de contexte. Datorită caracteristicilor sale, poate fi integrat în diverse proiecte de construcții, indiferent de domeniul de utilizare.
 6. Suprafață netedă și uniformă: Pardoselile finisate din beton elicopterizat sunt slefuite și nivelate cu atenție, eliminându-se imperfecțiunile și asigurându-se o suprafață netedă și uniformă.
 7. Aspect estetic: Pardoselile obținute prin acest proces pot avea un aspect lucios și atrăgător, conferind un aspect modern și elegant spațiilor interioare sau exterioare.
 8. Opțiuni de personalizare: Finisajele pot fi personalizate prin adăugarea de culori oferind posibilități creative în designul spațiilor.
elicopterizare beton

Principalele utilizări ale betonului elicopterizat mecanizat

Principalele utilizări ale pardoselilor și suprafețelor din beton elicopterizat sunt diverse și se întâlnesc în diferite domenii. Iată câteva exemple relevante:

Spații industriale:

 • Depozite și hale industriale: Acestea beneficiază de rezistența și durabilitatea pardoselilor din beton super-finisat, care pot face față traficului intens și echipamentelor grele utilizate în aceste spații.
 • Ateliere și service-uri: Pardoselile din beton sunt preferate în atelierele și service-urile din diverse industrii, datorită capacității lor de a rezista la substanțe chimice și uzură mecanică. Acestea sunt, de asemenea, ușor de întreținut și curățat.

Spații comerciale:

 • Depozite și rampe de acces: Betonul elicopterizat este utilizat în depozitele și rampele de acces din spațiile comerciale pentru a rezista traficului și presiunii exercitate de mărfurile grele.
 • Parcări comerciale: Suprafețele de parcare cu acest beton oferă rezistență și durabilitate în fața traficului intens și a greutății vehiculelor.
 • Parcări comerciale și rezidențiale subterane: În cazul parcărilor subterane, acest beton este o alegere populară datorită durabilității sale și capacității de a rezista la traficul intens și la presiunea exercitată de vehicule. Suprafețele din beton finisat oferă rezistență în fața greutății vehiculelor și rezistă la deteriorări cauzate de substanțe chimice și uzură.

Spații rezidențiale:

 • Garaje și parcări rezidențiale: Aceste pardoseli din beton sunt ideale pentru garaje și parcări rezidențiale, oferind rezistență și durabilitate pentru traficul vehiculelor.
 • Holuri, terase și zone de acces: Această tehnică de elicopterizare a betonului poate fi utilizată în holurile, terasele și zonele de acces din locuințe, oferind un aspect plăcut și rezistență.
 • Alei pietonale și de acces: Este o opțiune potrivită pentru aleile pietonale și de acces în curți și proprietăți rezidențiale, asigurând durabilitate și rezistență în fața traficului.

Acestea sunt doar câteva exemple ale utilizărilor betonului elicopterizat în diferite medii și domenii. Proprietățile sale, cum ar fi rezistența, durabilitatea și ușurința în întreținere, fac din betonul finisat o opțiune viabilă pentru numeroase proiecte de construcție.

elicopter beton

Ce este cuarțul și care sunt avantajele sale?

Cuarțul este un material utilizat pentru întărirea și finisarea suprafeței de beton. Acesta contribuie la obținerea unui aspect lucios, asemănător unei suprafețe oglindite, prin procesul de driscuire și elicopterizare. Avantajele utilizării cuarțului includ:

 1. Rezistență sporită: Cuarțul întărește structura betonului, conferindu-i o rezistență superioară în fața traficului intens, greutății și solicitărilor mecanice.
 2. Durabilitate: Datorită proprietăților sale, cuarțul asigură o durabilitate de lungă durată a pardoselii, fără a necesita reparații frecvente sau întreținere costisitoare.
 3. Aspect estetic: Cuarțul este disponibil în diferite culori, precum gri, roșu, negru, verde sau albastru, permițând obținerea unui finisaj personalizat și atrăgător pentru pardoseli.

Gamă de culori cuarț

paleta culori beton elicopterizat

Cum se execută corect betonul elicopterizat?

 1. Pregătirea suprafeței: Această etapă implică pregătirea terenului înainte de turnarea betonului. Se realizează nivelarea suprafeței și pregătirea corespunzătoare pentru a asigura o distribuție uniformă a betonului și o grosime consistentă pe toată suprafața.
 2. Armarea suprafeței: Pentru a mări rezistența betonului, se utilizează plase de armare sau armături din fier sau oțel. Acestea sunt integrate în stratul de beton pentru a oferi suport și stabilitate structurii.
 3. Turnarea betonului și aplicarea cuarțului: După pregătirea suprafeței și armarea corespunzătoare, betonul este turnat mecanizat, este adus la nivel și mai apoi se așteaptă o scurtă perioadă de timp pentru a permite întărirea betonului, după aceea, se aplică cuarțul prin presărare. Acesta îmbunătățește rezistența și durabilitatea suprafeței, oferindu-i un aspect plăcut și lucios.
 4. Sclivisirea cu elicoptere: Pentru obținerea finisajului dorit, se folosesc mașinării speciale numite „elicoptere” pentru a realiza o etapă de sclivisire. Această etapă constă în nivelarea și omogenizarea suprafeței, aducându-i un aspect uniform și finisat.
 5. Efectuarea rosturilor de dilatare: Pentru a preveni apariția fisurilor și pentru a permite dilatarea termică a betonului, se efectuează tăierea rosturilor de dilatare prin tăierea betonului. Rosturile de dilatare asigură integritatea și stabilitatea pardoselii.
 6. Aplicarea lacului sigilant: Pentru protecție și durabilitate pe termen lung, se aplică un lac sigilant care protejează suprafața betonului împotriva uzurii, petelor și altor deteriorări. Lacul sigilant oferă, de asemenea, un aspect lucios și ușor de întreținut.

Execuția corectă a acestor etape este crucială pentru obținerea unei pardoseli elicopterizate durabile, rezistente și estetice. Suprafața betonată cu aplicare de cuarț, sclivisire cu elicoptere și rosturi de dilatare va oferi o rezistență sporită împotriva fisurării, un aspect lucios și o durabilitate pe termen lung.

pardoseala industriala beton elicopterizat

De ce betonul elicopterizat este soluția perfectă pentru pardoselile industriale?

Betonul elicopterizat reprezintă soluția perfectă pentru pardoselile industriale, oferind numeroase avantaje și beneficii esențiale. Iată de ce acesta este alegerea ideală:

 1. Aplicare ușoară și rapidă: Procesul de aplicare este rapid și eficient, grație tehnologiilor moderne și echipamentelor specializate. Acest lucru permite o turnare și finisare rapidă, minimizând timpul de întrerupere a activității în cadrul spațiului industrial.
 2. Durabilitate și durată de viață îndelungată: Acest beton se remarcă prin durabilitatea sa excepțională. Cu materiale de înaltă calitate și tehnici adecvate, suprafața betonată devine rezistentă la uzură, impact și coroziune. Astfel, pardoselile industriale realizate din beton elicopterizat sunt proiectate pentru a rezista în timp și necesită un nivel redus de întreținere.
 3. Opțiuni de personalizare: Adăugarea de pigmenți și coloranți în procesul de amestecare permite obținerea unei game variate de culori și nuanțe, adaptate cerințelor și preferințelor fiecărui proiect industrial.
 4. Rezistență la stres mecanic: Pardoselile industriale trebuie să facă față traficului intens, precum și impactului mașinilor și utilajelor grele. Acest beton se evidențiază prin rezistența sa excepțională la stresul mecanic, oferind o suprafață solidă și rezistentă la presiunea exercitată.
 5. Suprafețe cu aspect de oglindă: Un alt aspect avantajos este obținerea unor suprafețe care imit[ oglinda. Tehnica de elicopterizare asigură finisarea betonului până când acesta are un aspect lucios și foarte fin.

Aveți un proiect de realizat pentru o hală, fabrică sau un centru comercial? Betonul elicopterizat este soluția perfectă. Cereți ofertă de preț gratuit și fără angajament!