beton amprentat lemn

Dacă sunteți în căutarea unui material care combină eleganța, stilul și rezistența pentru proiectul dumneavoastră de amenajare, atunci ați găsit soluția perfectă. Betonul amprentat cu model de lemn reprezintă o alegere inspirată, capabilă să îmbine armonios frumusețea naturală a lemnului cu durabilitatea betonului.

Acesta aduce un aer de rafinament și calitate în orice spațiu, fie că vorbim de terase, alei sau zone cu trafic pietonal, având capacitatea de a transforma complet atmosfera. În același timp, oferă o rezistență îndelungată, fiind capabil să reziste cu succes la uzura provocată de trafic și la variațiile de vreme, fără a-și pierde aspectul atrăgător. Vă invităm să citiți toate avantajele acestui pavaj în comparație cu lemnul tradițional.

model lemn beton amprentat

Avantajele betonului amprentat în model de lemn față de utilizarea lemnului

 1. Durabilitate: Betonul amprentat este mult mai durabil decât lemnul. În timp ce lemnul se poate deteriora în timp, betonul amprentat poate rezista la o varietate de condiții meteo și nu este susceptibil la daune provocate de termită sau mucegai. În contrast, lemnul necesită îngrijire și întreținere constantă pentru a preveni putrezirea și deteriorarea.
 2. Întreținere: În comparație cu lemnul, pavajul amprentat necesită foarte puțină întreținere. Nu necesită vopsire sau lacuire periodică, ci doar curățarea ocazională cu apă și săpun.
 3. Cost: Deși costul inițial al betonului amprentat poate fi mai mare decât cel al lemnului, costurile de întreținere pe termen lung sunt semnificativ mai mici. Acest lucru face ca betonul amprentat să fie o opțiune mai economică pe termen lung.
 4. Aspect: Betonul poate fi conceput să imite aspectul lemnului, oferind astfel aceeași estetică caldă și naturală a lemnului. Avantajul este că betonul nu își va pierde culoarea sau aspectul în timp, așa cum se întâmplă cu lemnul.
 5. Versatilitate: Acest produs oferă o gamă mai largă de opțiuni de design și modele. Poate fi colorat și modelat pentru a se potrivi cu orice schemă de design sau stil arhitectural, spre deosebire de lemn, care poate fi limitat în ceea ce privește culorile și modelele disponibile.
 6. Sustenabilitate: Betonul este mai ecologic decât lemnul, deoarece nu necesită defrișări pentru producția sa. În plus, betonul poate fi reciclat și reutilizat, ceea ce reduce impactul său asupra mediului.
 7. Rezistența la foc: Pavajul din beton amprentat este rezistent la foc, spre deosebire de lemn, care este inflamabil. Acesta poate oferi un nivel suplimentar de siguranță în caz de incendiu.
beton amprentat imitatie lemn

Care este prețul pe metru pătrat pentru betonul amprentat cu model de lemn?

Prețul betonului amprentat cu model de lemn variază între 90 și 220 RON pe metru pătrat, având în vedere factori precum dimensiunea proiectului, grosimea sapei de beton și clasa de rezistență a betonului. Acest preț cuprinde toate materialele folosite și o grosime a șapei de beton de 10 cm. Acest preț poate fi influențat de specificațiile exacte ale proiectului, iar pentru o evaluare precisă, se recomandă solicitarea unei cotații personalizate.

Pentru ce tipuri de suprafețe este ideal acest model?

Betonul amprentat cu model de lemn oferit de compania PAVEX este o soluție versatilă și durabilă care se potrivește perfect pentru diverse tipuri de suprafețe. Aici sunt câteva dintre aplicațiile în care acest model de beton amprentat este deosebit de eficient:

 1. Terase: Acest beton este ideal pentru terase datorită durabilității și rezistenței sale îmbunătățite la condiții meteo variate. În plus, estetica sa naturală se potrivește perfect cu atmosfera relaxantă a unei terase.
 2. Alei: Datorită durabilității sale ridicate, betonul amprentat cu model de lemn este excelent pentru alei. Este capabil să suporte traficul pietonal intens, păstrându-și totuși aspectul estetic.
 3. Zone cu trafic pietonal: Acest tip de beton este ideal pentru zone cu trafic pietonal intens, cum ar fi parcurile sau zonele pietonale ale orașelor. Rezistența sa îl face capabil să suporte uzura continuă fără a se deteriora.
 4. Plăci de piscină: Betonul amprentat cu model de lemn este o alegere excelentă pentru placile piscinelor. Este rezistent la apă și la clor, și nu devine alunecos când este ud, oferind un nivel de siguranță sporit în jurul piscinelor.
 5. Aplicare pe suprafețe verticale: Acest model de lemn poate fi aplicat și pe suprafețe verticale. Vezi totul despre beton amprentat pe verticală.

Culori disponibile

culori beton amprentat

Recomandări de întreținere a betonului amprentat în model de lemn

Betonul amprentat, deși este cunoscut pentru durabilitatea sa, tot necesită o anumită îngrijire pentru a-și menține aspectul și performanța. Iată câteva recomandări pentru întreținerea corectă a betonului amprentat:

 1. Curățare regulată: Este recomandat să curățați suprafața de beton amprentat regulat, folosind o mătură sau un furtun de apă pentru a înlătura murdăria și resturile. Aceasta va ajuta la prevenirea acumulării de murdărie și a dezvoltării mucegaiului.
 2. Evitarea substanțelor chimice agresive: Substanțele chimice dure, cum ar fi de-înghețătorii, pot deteriora betonul amprentat. Încercați să evitați utilizarea acestor produse pe suprafața de beton.
 3. Reaplicarea sigilantului: Pentru a menține aspectul și durabilitatea betonului amprentat, se recomandă reaplicarea sigilantului la fiecare 2-3 ani. Sigilantul protejează betonul de umiditate, pete și uzură.
 4. Evitarea sarcinilor grele: Chiar dacă betonul amprentat este foarte rezistent, sarcinile extrem de grele pot cauza fisuri sau alte daune. Încercați să evitați să plasați sau să mișcați obiecte grele pe suprafața de beton.
 5. Tratarea imediată a petelor: Dacă betonul amprentat este pătat, este recomandat să tratați pata cât mai curând posibil. Multe pete pot fi înlăturate cu apă și săpun delicat.

Vezi, de asemenea, și cum se aplică betonul amprentat în interior sau o comparație beton amprentat vs pavele.

pardoseala beton amprentat lemn

Ce grosime este necesară pentru o șapă de beton amprentat cu model de lemn?

Pentru betonul amprentat cu model de lemn, folosit preponderent pentru suprafețe cu trafic ușor, o grosime a șapei de beton de 10-12 cm este de obicei suficientă. Acest nivel de grosime asigură atât rezistența necesară pentru o utilizare de durată, cât și calitatea estetică dorită, reprezentând un standard în domeniu pentru majoritatea aplicațiilor obișnuite.