beton decorativ

Betonul decorativ este un material de construcții folosit pentru pavaje exterioare, care combină durabilitatea și rezistența betonului cu aspectul estetic și diversitatea de modele și culori. Este un material versatil și practic, care poate fi utilizat pentru a crea diferite tipuri de pavaje, de la alei și terase, până la plăci pentru piscine și parcuri.

Care sunt avantajele acestui pavaj din beton?

Utilizarea betonului decorativ pentru pavaje exterioare vine cu multe avantaje. Iată câteva dintre ele:

 • Durabilitate și rezistență: Acesta este un material foarte durabil și rezistent. Este proiectat să reziste avariilor cauzate de condițiile meteorologice extreme, precum înghețul și expunerea la razele UV. De asemenea, are o rezistență bună la uzura cauzată de traficul pietonal și vehiculele grele.
 • Aspect estetic atractiv: Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui pavaj este aspectul său estetic. Acesta poate fi personalizat pentru a crea modele și texturi unice, care imită aspectul pietrei naturale sau al lemnului. Există o gamă variată de modele și culori disponibile, ceea ce permite adaptarea pavajului la designul general al spațiului exterior.
 • Ușor de întreținut: Pavajele din beton decorativ sunt ușor de întreținut și de curățat. Suprafața lor netedă face curățarea și îndepărtarea murdăriei și petelor cu ușurință. De asemenea, acest beton nu necesită impermeabilizare periodică, în contrast cu alte materiale de pavaj, cum ar fi dalele sau piatra naturală.
 • Rezistență la îngheț-dezgheț: Este conceput pentru a rezista înghețului și dezghețului fără a se crăpa sau deteriora. Acesta se extinde și se contractă uniform, fără a provoca daune structurale. Această proprietate face ca pavajul decorativ din beton să fie ideal pentru zonele cu climă schimbătoare și temperaturi extreme.
 • Costuri reduse: În comparație cu alte materiale de pavaj, cum ar fi piatra naturală sau lemnul, acest produs este mai accesibil din punct de vedere financiar. În plus, costurile de întreținere și reparații ale pavajului din beton decorativ sunt reduse, ceea ce face această opțiune economică pe termen lung.
 • Instalare rapidă și ușoară: Montarea pavajului din beton stil decorativ este un proces simplu și rapid. Cu echipamentul potrivit și instalatori calificați, acesta poate fi instalat în mod eficient, ceea ce reduce timpul de instalare și deranjul aferent.
 • Ecologic: Acesta este un material ecologic, deoarece utilizează în principal componente naturale, precum nisip și agregate. În plus, datorită durabilității și rezistenței sale, pavajele din beton de acest tip au o durată de viață lungă, ceea ce reduce necesitatea de a înlocui materialul în mod frecvent.
beton decorativ amprentat
Beton decorativ amprentat

Care este prețul pe metru pătrat?

Prețul pentru pavajul din beton decorativ variază în funcție de mai mulți factori. În general, prețul de pornire este de aproximativ 90 RON pe metru pătrat, însă acesta poate crește în funcție de grosimea săpăturii de beton și de tipul de beton ales. Existenta unor modele complexe sau a unor combinații cromatice poate duce, de asemenea, la creșterea prețului pe metru pătrat.

Tipuri de beton decorativ

 • Beton amprentat: Este un tip de beton care imită aspectul pietrei naturale, lemnului sau cărămizii. Acesta se realizează prin utilizarea unor matrice speciale, care sunt presate în betonul proaspăt pentru a crea modele și texturi realiste. Betonul amprentat este foarte popular datorită durabilității sale și a aspectului atractiv. Vezi, de asemenea, avantaje și dezavantaje dintre beton amprentat vs pavele.
 • Beton dezactivat: Este un tip de beton care are un aspect granular sau cu aspect de piatră. Procesul de dezactivare implică aplicarea unui agent dezactivant pe suprafața betonului proaspăt pentru a încetini procesul de întărire și pentru a expune o parte din agregat. Are un aspect rustic și este folosit adesea pentru a crea alei și trotuare.
 • Beton drenant: Este special conceput pentru a permite drenarea apei prin suprafața sa. Acesta are o compoziție poroasă, permitând apei să se scurgă prin el, în loc să stagneze la suprafață. Betonul drenant este ideal pentru zonele cu probleme de drenaj sau pentru a preveni formarea bălților pe suprafața pavajului.
 • Beton periat: Are o suprafață abrazivă, realizată prin perierea betonului proaspăt cu perii metalici sau abrazivi. Această metodă creează un aspect rugos și antiderapant, ceea ce face betonul periat ideal pentru suprafețele umede, cum ar fi terasele, piscinele sau scările.
beton drenant

Unde poate fi folosit acest tip de pavaj?

Pavajul din beton decorativ poate fi utilizat în mai multe locații și spații. Unele exemple sunt:

 • Alei: Este ideal pentru amenajarea aleilor din grădină sau din cadrul complexelor rezidențiale.
 • Parcuri: Pavajul din beton decorativ poate fi utilizat pentru a crea alei, trotuare sau zone de recreere în parcuri și grădini publice.
 • Terase: Acest beton poate fi utilizat pentru a crea terase de exterior, conferindu-le un aspect atractiv și fiind ușor de întreținut.
 • Plăci pentru piscină: Este o alegere populară pentru plăcile piscine, deoarece este rezistent la apă și rezistent la alunecare.
 • Porți și alei de acces: Este adesea folosit pentru a crea porți și alei de acces, pentru o mai mare funcționalitate și un aspect estetic plăcut.
 • Suprafețe comerciale: Poate fi utilizat în spații comerciale, cum ar fi hoteluri, centre comerciale, restaurante sau cafenele, pentru a oferi un aspect profesional și atractiv.
 • Centrul orașului: Mulți arhitecți utilizează betonul decorativ pentru a crea pavaje în zonele centrale ale orașului, pentru a realiza un aspect modern și atractiv.
beton piatra spalata

De ce să alegi betonul decorativ pentru proiectul tău?

Dacă ești în căutarea unei soluții durabile, estetice și versatile pentru pavajul tău exterior, betonul decorativ este o alegere ideală. Iată câteva motive pentru a alege acest tip de pavaj:

 • Durabilitate: Este un material rezistent și durabil, care va rezista în timp și la condițiile meteorologice extreme.
 • Estetică variată: Acest produs oferă o gamă diversă de modele, culori și texturi, astfel încât poți crea o pavare unică și personalizată pentru proiectul tău.
 • Ușor de întreținut: Suprafața netedă și închisă a betonului decorativ face curățarea și întreținerea sa ușoară și rapidă.

În concluzie, betonul decorativ este o soluție excelentă pentru pavajele exterioare datorită durabilității, esteticii atractive, costurilor reduse și diversității de utilizare. Indiferent dacă ai nevoie de pavaj pentru o alee, terasă, plăci de piscină sau alte suprafețe exterioare, pavajul din beton de tip decorativ poate fi o opțiune ideală pentru proiectul tău. Alege designul și textura potrivite pentru a crea un spațiu exterior funcțional, estetic și durabil.