beton colorat

Betonul colorat reprezintă o variantă inovatoare a pavajului și este obținut prin adăugarea de pigmenți de culoare în masă, în timpul procesului de turnare și modelare a acestuia. Astfel, culoarea este uniform distribuită în beton, conferindu-i un aspect estetic plăcut și o rezistență în timp superioară.

Este o alternativă modernă și creativă la betonul simplu și nepersonalizat, aducând un plus de frumusețe și originalitate proiectelor de amenajare urbană și peisagistică.

Care sunt avantajele betonului cu culoare în masă?

 • Durabilitate: Betonul colorat are o durată de viață mai lungă în comparație cu alte tipuri de pavaj datorită pigmenților de calitate superioară care rezistă în timp la acțiunea razelor UV și a factorilor de mediu.
 • Varietate de culori: Unul dintre principalele avantaje ale betonului cu culoare în masă este faptul că poate fi realizat într-o gamă variată de culori, oferind astfel posibilitatea personalizării și adaptării proiectului la stilul dvs. și la mediul înconjurător.
 • Rezistență: Betonul expresiv este extrem de rezistent la șocuri mecanice, greutatea traficului rutier sau pietonal, precum și la impactul termic și chimic. Acesta poate rezista chiar și la temperaturi extreme și nu se deteriorează în contact cu substanțe chimice corozive.
 • Ușurința în întreținere: Betonul plastic necesită o întreținere minimă. Este suficientă o curățare periodică și aplicarea unor soluții de protecție pentru a menține aspectul estetic și durabilitatea sa.
 • Versatilitate: Acest tip de beton poate fi utilizat într-o varietate de aplicații, inclusiv pe alei, în parcuri, pe terase, placi de piscine etc. Este perfect pentru orice tip de suprafață din exterior, dar poate fi folosit și în interior, în proiecte de beton elicopterizat sau beton sclivisit

Care este prețul pe metru pătrat?

Prețul betonului pe metru pătrat poate varia în funcție de mai mulți factori, precum grosimea sapei de beton, complexitatea modelului și zona geografică în care se realizează proiectul. De obicei, prețurile încep de la aproximativ 90 RON pe metru pătrat, însă este recomandat să solicitați o evaluare specifică pentru a determina costurile exacte în cazul proiectului dvs.

beton colorat amprentat

Tipuri de beton colorat

Acest tip de pavaj colorat vine în mai multe variante, fiecare având caracteristici și utilizări specifice. Printre cele mai comune tipuri de beton plastic se numără:

 • Betonul amprentat: Acest pavaj colorat permite crearea de modele și texturi diferite, prin utilizarea unor șabloane și matrite predefinite. Este utilizat în special pentru pavarea aleilor, teraselor sau zonelor rezidențiale.
 • Betonul dezactivat: Prin tehnicile de dezactivare, se obține o suprafață granulată și texturată, care oferă un aspect natural, similar pietrei naturale. Este ideal pentru spațiile comerciale și publice.
 • Betonul drenant: Acest tip de beton este permeabil, permitând infiltrarea apei în sol. Este ideal pentru parcări, alei sau spații verzi, contribuind la reducerea riscului de inundații și îmbunătățirea calității mediului.
 • Betonul sclivisit: Betonul sclivisit se obține prin îndepărtarea unei porțiuni subțiri din stratul superior al betonului, dezvăluind agregatele. Acesta oferă o aderență crescută și previne alunecarea, fiind potrivit pentru suprafețe cu trafic intens sau zone umede.
 • Betonul elicopterizat: Acesta este un tip de beton finisat cu ajutorul unui elicopter, care are rolul de a uniformiza și netezi suprafața. Este utilizat în principal pentru pardoseli industriale, dar poate fi folosit și în spațiile rezidențiale.
 • Betonul periat: Prin tehnica perierii, se obține o suprafață texturată și antiderapantă. Este frecvent utilizat pe scări, trotuare și terase, contribuind la siguranța și aspectul estetic al acestora.
beton colorat elicopterizat

Unde poate fi folosit acest tip de pavaj?

Având o rezistență și durabilitate superioară, betonul tehnicolor poate fi folosit într-o varietate de aplicații. Printre cele mai frecvente utilizări se numără:

 • Alei și trotuare: Betonul plastic este ideal pentru amenajarea aleilor și trotuarelor în parcuri, grădini sau zone rezidențiale, oferind un aspect atrăgător și rezistență în timp.
 • Terase și grădini: Pentru terasele și zonele de relaxare în aer liber, betonul evocativ este o alegere perfectă, oferind un aspect estetic plăcut și rezistență în fața factorilor de mediu și traficului intens.
 • Plăci de piscină: Betonul colorat în masă este foarte potrivit pentru pavarea zonelor din jurul piscinelor, oferind o suprafață sigură, antiderapantă și rezistentă la apă.
 • Suprafețe comerciale și industriale: Datorită rezistenței sale ridicate, betonul este utilizat și în spații comerciale și industriale, cum ar fi parcări, zone de încărcare-descărcare sau platforme industriale.
 • Interior: Betonul elicopterizat și betonul sclivisit pot fi utilizate și în interior, în proiecte industriale sau rezidențiale, oferind o alternativă modernă și estetică față de pardoselile tradiționale.

De ce să alegi betonul colorat pentru proiectul tău?

 • Aspect estetic: Pavajul din beton colorat oferă un aspect estetic plăcut și personalizat, cu o varietate de culori și modele, aducând un plus de originalitate și rafinament proiectului tău.
 • Durabilitate și rezistență: Betonul este extrem de rezistent la factorii de mediu, trafic intens și acțiunea agresivă a substanțelor chimice, asigurându-ți un pavaj durabil și de încredere pe termen lung.
 • Economie de timp și bani: Datorită durabilității și întreținerii reduse, acest tip de beton este o investiție rentabilă pe termen lung, care nu necesită costuri suplimentare de înlocuire sau reparații frecvente.
 • Flexibilitate și versatilitate: Acest pavaj colorat poate fi realizat într-o varietate de forme, dimensiuni și modele, adaptându-se oricărui proiect și oferindu-ți libertatea de a crea un spațiu unic și personalizat.
 • Impact ecologic redus: Acest tip de beton are un impact ecologic redus datorită faptului că poate fi realizat cu materiale reciclate și poate contribui la reducerea efectului de încălzire urbană prin utilizarea de beton drenant.

În concluzie, betonul colorat reprezintă o soluție modernă și estetică pentru pavaje și amenajări urbane. Prin avantajele sale, cum ar fi durabilitatea, variatele opțiuni de culori și modele, rezistența și versatilitatea, betonul colorat se remarcă în proiectele de amenajare urbană, oferind un aspect estetic plăcut, rezistență și un raport calitate-preț foarte bun.

Indiferent dacă este folosit pentru alei, terase, plăci de piscină sau în interiorul clădirilor, betonul colorat adaugă un plus de frumusețe și originalitate proiectelor. Este o alegere durabilă și economică, care oferă un aspect estetic plăcut și rezistență în timp.